Μαρία – Ελένη Κουκάκη

Ονομάζομαι Μαρία – Ελένη Κουκάκη είμαι απόφοιτη ΙΕΚ Προσχολικής Αγωγής Δημιουργίας και Έκφρασης με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π της ειδικότητας αυτής.

Παράλληλα έχω δίπλωμα κλασικού μπαλέτου και μοντέρνου χορού. Όσον αφορά τον τομέα των ξένων γλωσσών έχω πτυχίο επιπέδου LOWER της Αγγλικής γλώσσας. Ακόμη, έχω παρακολουθήσει θεωρητικά και πρακτικά σεμινάρια για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των παιδιών σε διάφορους τομείς όπως το θέατρο, τη μουσική και το παιδικό βιβλίο.

Η προϋπηρεσία μου στην εκπαίδευση και στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών με βοηθά στο να λαμβάνω το κάθε παιδί ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα με τις δικές του προσωπικές ανάγκες.

Στόχος μου είναι όχι μόνο η μαθησιακή και σωματική ανάπτυξη αλλά πάνω απ’ μόλα η ψυχική ανάπτυξη του παιδιού σε ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον.

Σκοπός μου είναι να βλέπω χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών και να τα κάνω να περνούν ευχάριστες στιγμές στο σχολείο μας. Επίσης γνωρίζοντας ότι απευθυνόμαστε στην ποιο τρυφερή ηλικία στόχος μου είναι να βοηθήσω το κάθε παιδί  να καλλιεργήσει το χαρακτήρα του και μέσα από ευχάριστα παιχνίδια, τραγούδια και καλλιτεχνικές δράσεις να αναδείξουν τα εν δυνάμει ταλέντα τους.