Στον Βρεφονηπιακό Σταθμό εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, τα παιδιά προσεγγίζονται με μέσο τη στοργή, το διάλογο, την επεξήγηση και την εμπιστοσύνη. Ρητά απαγορεύεται στο προσωπικό του Σταθμού η καταναγκαστική επιβολή απόψεων ή η επιβολή σωματικής τιμωρίας,

Βάση του ημερησίου προγράμματος απασχόλησης είναι η κοινωνικοποίηση και ομαλή συναναστροφή των παιδιών μεταξύ τους, η ενίσχυση της εξελικτικής τους πορείας και η εμπέδωση κλίματος ελευθερίας και ασφάλειας.

2. Το ημερήσιο πρόγραμμα είναι ευέλικτο, τηρούνται όμως ορισμένα βασικά χρονικά σημεία αυτού όπως προσέλευση, αποχώρηση των παιδιών, ώρες φαγητού, διαλείμματος, ανάπαυσης. Ενδεικτικά το πρόγραμμα απασχόλησης των παιδιών είναι:

[tt_timetable shortcode_id=”Program3″ event=”ανάπαυση,ανάπαυση-οργανωμένες-δραστηριότητες,απογευματινό,απογευματινό-2,ατομικά-προγράμματα,διάλειμμα-των-παιδιών,ελεύθερη-απασχόληση,ελεύθερη-απασχόληση-αποχώρηση-βρεφη,ελεύθερη-απασχόληση-αποχώρηση,εργαστήρια,μεσημεριανό-φαγητό,μουσικοκινητικές-δραστηριότητες,προετοιμασία-φαγητό,προσέλευση-βρεφών,πρωινό,πρωινό-καθαριότητα,σταδιακή-αποχώρηση,υποδοχή-των-παιδιών” event_category=”aaa,bbb” hour_category=”” columns=”δευτέρα,τρίτη,τετάρτη,πέμπτη,παρασκευή” filter_kind=”event_category” filter_label=”Όλο το πρόγραμμα” hide_all_events_view=”1″ hide_hours_column=”1″ disable_event_url=”1″ colors_responsive_mode=”1″ box_bg_color=”#ffdd00″ box_hover_bg_color=”#ffdd00″ filter_color=”#ffdd00″ generate_pdf_bg_color=”#ffdd00″ custom_css=”.tt_timetable th { background-color: antiquewhite;}”]
  • Το παραπάνω πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες της κάθε επιμέρους ηλικίας.

  • Απαραίτητη προϋπόθεση η στοργική και ήρεμη διάθεση της παιδαγωγού σε όλη τη διάρκεια της απασχόλησης των βρεφών.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

1. Στα βρέφη και τα νήπια κάθε Σταθμού παρέχεται η απαραίτητη ποιοτικά και ποσοτικά τροφή (πρωινό και μεσημεριανό κάθε ημέρα). Για τα παιδιά που έχουν παρατεταμένη (απογευματινή) παραμονή, λαμβάνεται μέριμνα για την επιπρόσθετη διατροφή τους.
2. Το διαιτολόγιο των παιδιών καθορίζεται σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδιατρικές απόψεις για την υγιεινή διατροφή των παιδιών. Το περιεχόμενο του διατροφολογίου για τα παιδιά του Σταθμού καθορίζεται από τον Παιδίατρο και είναι ανάλογο του ημερησίου εφοδίου τροφοδοσίας με βάση το σχετικό ποσοτολόγιο που ορίζεται από το Υπουργείο (αριθμ. 7/2/2185/26-5-77).
3. Το πρόγραμμα διατροφής αναρτάται σε εμφανές σημείο του Σταθμού και ενημερώνονται σχετικά οι γονείς.